Alla inlägg under april 2009

Av Bergman - 15 april 2009 15:13

Väskan är packad och klar. Shit vad jag är bra på att packa! Känner mig otroligt pluffsig idag. Testade tävlingströjorna och har någonting långt ner runt midjan som lixom tar emot... ja, magen vettja! Hms... nåja, är nog bara dagsformen.


Blir inget långt härligt pass idag. Är trött och blir en av två vilodagar idag. Den andra är ju på söndag så det blir alltså sista vilodagen inför tiomila och det kommer nog behövas. Ev. så hoppar jag på crosstrainern ikväll men lutar åt navelpill istället.


Fått startlista inför fredagen. Jag och Ingela springer B-klassen. Hahaha... ja, mitt mål är iaf att inte komma sist. Upplägget ser ju ut som följer:

  • resa och träning torsdag (första kartträningen sedan augusti ifjol!!! Fatta att det är 8 mån sedan jag sprang på karta)
  • ev. jogg och på em är det sprint. Är ju ypperligt bra eftersom jag då får en liten träning i kartläsning i hög hastighet, eller, allt är relativt. :)
  • lördag är det dagen D. Första sträckan väntar på mig. Är van att komma i tätklunga, typ, och kommer bli väldigt besviken om jag inte gör det iår. Vill vara först. Det är mitt officiella mål. Mitt privata och realistiska mål är att jag är grymt nöjd om jag inte är mer än 5 min bakom täten. Men det ska vi inte prata högt om.


Ja, fint upplägg, får se hur det går. Litar inte på mig löpmässigt just nu, mycket därför det är vila idag. Egentligen skulle jag vilja springa hur mycket som helst eftersom det känns som jag ligger miiiiiil efter i träningen, men hjälps inte så mycket såhär nära inpå.


Uppladdningen på fredag kommer dock vara den bästa tänkbara eftersom Ingela skvallrade om pizza! Har blivit tradition med pizza dan innan tiomila på senare år eftersom jag springer som attan på det. :)


Nepp.. ska plocka lite. Mathias tyckte jag skulle stöka ner istället så han har något att göra i helgen...


Av Bergman - 14 april 2009 21:52

Johannas psyke vs. Johannas fysik 1-0


Idag var det inte lätt att springa. Var inte sugen och otroligt stel i kroppen. Mådde himlarns illa och fick efter 35 min sakta ner eftersom jag trodde jag skulle behöva lägga mig i en buske och kräkas lite. Tror det beror på för lite vätska och trötthet. Jag är såååå sömnig. Ska försöka sova imorgon och sedan hoppas jag att det kanske blir lite sovande på tåget på torsdag.


Nåja, blev iaf 8 km i 4,4 min/km tempo men sedan blev det långsammare. Avslutade i ett försök till spänstträning men kändes inte bra så det blev myrsteg hem... känner mig nöjd nu iaf efter lite smörgåsar och en hel del vatten.


Snacka om att det handlar mycket om dagsform just nu. Bävade för första sträckan på lördag medan jag var ute och sprang och tvivel började slå rot i mig. Misstänker att jag tror alldeles för gott om mig själv... hms. Ska sova och försöka booosta mig lite när det gäller självförtroendet...

Av Bergman - 14 april 2009 13:02

och sliter. Fick världens gulligaste SMS av maken som är ute och njuter i solen med vår son. Blir avis som attan. Sitter dom och myser och tittar på ankor medan jag sitter här... nåja... snart slutar jag iaf...


Tjatar lite, men ska ut och springa och längtar. Spritter i benen. Mår så bra av att få träna lite. :)

Av Bergman - 14 april 2009 12:13

Men sitter inne... nåja, blir intervallpass ikväll tror jag... var ju tänkt det så så blir det, eller så blir det ett kort pass bara... vi får se hur jag känner mig. Är rätt slutkörd så. Gick inge vidare att träna igår, men malde på lite iaf på crosstrainern och sedan styrka.


Distanspass är nog snarare tempot det handlar om än längden för mig. :) Ska inte gå snabbt och brukar landa på runt 1 och en halv timme. Kör ju tid och inte km men brukar landa på typ 1,5 mil. Beror på runda samt om det är med eller utan vagn. Ligger ju på runt 5min/km. Dock föredrar och längtar jag efter mina riktigt långpass, mina tvåtimmarspass. :) Men har inte hittat någon runda som tar så lång tid ännu, då menar jag någon runda jag vill springa. :) Måste ju vara roligt oxå...


Näe, ska fortsätta jobba så jag kan komma hem och få springa någon gång... tror det blir ett myranpass istället... har ju en runda som är 1 mil som är helt ok, lite högre tempo kanske... under 4.40 hoppas jag...

Av Bergman - 13 april 2009 11:04

Jo, sitter å laddar inför helgen ju och lyssnar på E-serien. Per Forsberg är speaker, suveränt...


Häng med du med här

Av Bergman - 13 april 2009 10:55

Jag har ju inga "idoler" men det finns personer som jag beundrar och ser upp till. Först har vi ju Ingela. Envisare människa får man ju leta för. Hur många motgångar hon än har så ler hon, är glad och sprallig och kämpar på. Har ju träningsvilja som skulle göra vilken superelitare avundsjuk...


Sedan var jag ju ut på långpass med Lina i lördags. Hur trevligt som helst att få sälllskap, är rädd att jag skrämde iväg henne eftersom min mun gick i ett. Hahaha.. längesedan jag tränade med någon. (Uffe bör skaffa öronproppar till helgen) Nå, Lina har ju diabetes och bråkar med sitt socker. Hon skulle sagt något innan så hade jag oxå tagit med mig matsäck. :) Skämt åsido, hennes socker gör ju att hon oftast är hög eller låg. I lördags var hon låg och det innebar att hon åt en hel del. Beundrar att hon orkar kämpa på och tävlar och håller på. Menar, tänk dig själv. Du är superladdad för tävlingen, känner dig pigg allt ser kanon ut och sedan när du börjar springa så händer inget. Du orkar springa, du vet det men kroppen lyder inte. Så är det att ha för högt socker. Ja, och lågt, rätta mig och jag har fel, gör ju att krafterna försvinner och huvudet inte alls hänger med. (Kom ihåg hur Per, tränaren, var när vi var mindre och kom tillbaka efter att blivit låg).


Ja, två personer jag beundrar. Här sitter jag och klagar över mina knän, som jag vet hur jag ska sköta för att inte få ont... ja du. På tal om knän, idag blir det nog tyvärr ingen löpning utan crosstrainer. Slarvade med stretchingen i lördags och vill INTE få ont i knäna inför helgen så därför blir det crosstrainer till en film och sedan brutal styrketräning.


I övrigt ser veckan ut enligt följande:

Tisdag = snabbdistans/Intervall

Onsdag = distans med vagn

Torsdag = skogspass (JIIIIIIPPI) 

Fredag = lätt jogg fm, Sprint em.

Lördag = TIOMILA (Första sträckan, nu jäklar)

Söndag = resdag


Ser ju inte allt för pjåkigt ut

Av Bergman - 13 april 2009 09:39

Ja, tittut... Lille bäbin har kommit för Ankis och Jim. Försökte bjuda in dem på en bit påsktårta men de blir kvar ett tag på plåsterhuset. Blir spännande att se den lille mannen.


Kompis till Linus, drygt ett halvår yngre bara.. tihi... 

Av Bergman - 12 april 2009 19:47

Oj säger jag bara!


I lördags bar det av till Sundsvall, träning med Lina, middag med mor och far och tårtätning. Mmmmm... gooood påsktårta. Sedan åkte vi hem till Mogge för lite partajande. Jösses vad trevligt. Spelade guitarhero deluxe, vet inte vad det heter men är med trummor, gitarr, bas och sång. Vet inte om det var så hysteriskt roligt som alla påstår att det är men hade en myyycket trevlig kväll.


I morse var jag trött. Sov i otroliga fyra timmar. :) Haha, ja, jag är trött nu. Aptrött. Linus var som vanligt helt underbar och låg i sängen och gosade och busade med mormor och morfar när jag kom upp. Haha... busunge. Tog en prommis till Kvissle och sedan tvättade vi bilen. Duktiga vi varit!


Fick superlyxig mat av mor och far.. mmm. Är mätta och trötta nu så vi ska gå och sova. Man är inte lika tålig som man var tidigare. :)


Ska nog ta en liten tårtbit och kolla Wipeout först. 

Presentation

Omröstning

Vars ska vi bo?
 Härnta
 Sundsvall

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards