Alla inlägg under augusti 2009

Av Bergman - 2 augusti 2009 15:37

Idag har vi haft premiär av att gunga! Det var spännande och skoj... Några glada utrop men mest spännande var själva kedjan till gungan! :)



Men var roligare när det blev lite fart på gungan. Han skrattade som mest när han fick gunga in i mig och jag ska "uff" Ingen skadeglad bäbis här inte!



Sedan så gungade vi den stora gungan som är alldeles i närheten, men då var han mest brydd över vart han hamnat tror jag...


Och solen i ögonen hade han oxå.


Nu sitter han och äter majskrokar den lille mannen. Han verkar rätt trött idag, förhoppningsvis är han rätt utmattad ikväll så han sover som en stock hela natten!


Ska ta å göra ett ryck jag och försöka städa lite...

Av Bergman - 2 augusti 2009 13:00

Ja, angående målsättningen till helgen. Vilken planet befinner jag mig på???


Lördagen: Höga Kusten Marathon, halvmara (21,2 km), målsättning:1.50 min Eftersom jag EJ är superwoman kommer här en rättning: 1tim 50min eller 110 min


Söndag: Drakloppet, millopp (11 km), målsättning: 55 min


Ja, blygsamt kanske rent av fegt men jag har ju för bövelen inte tränat ordentligt sedan typ två år tillbaka så känns rimligt. Går ju hellre rejält under målsättningen än missar den totalt... Gbg-varvet sprang jag ju på 1.32 senast men är ju snarare första årets tid jag får satsa mot: 1.45, dock har jag ingen aning om hur kuperat HK-maran är... spännande det ska bli...

Av Bergman - 2 augusti 2009 12:39

Ja, inte ofta man kör bonuspasset först. :)


Igår blev det cross och styrka. Har ont i armarna idag. Triceps fick sig en omgång, även ryggen samt självklart benen. Tänk att ett pass ben gör fantastisk skillnad på löpstyrkan, iaf för  mig och iaf mental. Körde även stabilitet för knäet eftersom jag fuskat med det och därför känner av det ibland. körde iaf övningen Ingela visat å den är super. Knäböj på ett ben med skivstång på balansbräda.


Idag har jag som sagt kört bonuspasset. Egentligen skulle jag inte träna men var fortfarande lite irriterande och Linus skulle sova och jag ville lyssna på U-lång-SM och valde därför en nätt runda på 8.4km Två tunga backar, eller tre, men annars rätt flackt. Var dock sjukt kvavt ute. Plöjde runt med vagnen på dryga 38 vilket betyder km-tid på 4.34 enligt jogg.se. Mycket nöjd med tanke på att jag släpade på vagnen och eftersom jag inte tog ut mig totalt. Bådar gott för helgen.


Måste kolla med maken förresten om vi är i S-vall på söndagen, blir ett millopp då tror jag, bara som träning så min målsättning är låg. Halvmaran har jag mål att klara på 1.45 och milen på 45 min. Vi få la si...

Av Bergman - 2 augusti 2009 10:00

I morse var jag på VÄRLDENS sämsta humör. Riktigt otrevlig var jag!


Linus började sin vakna tid vid 03 inatt. Och nej, då blir man inte på bra humör. Vaknade fram och tillbaka och 05.45 klev jag upp. Mathias och jag har turats om att kliva upp eftersom jag tydligen varit för utmattad för att ens vakna vissa gånger. För att råda bot på min otroligt dåliga humör så gav jag mig ut på en promenad. Man kan tycka att intervall kanske vore det bästa för att få ut agressioner men inte för mig. Har sprunigt mycket arg några få gånger och det slutar på bästa sätt att jag sitter på en sten och gråter, sämsta sätt att jag kurar ihop mig i fosterställning under en gran och tjuter okontrollerat. 


Är vid bättre mod just nu, men Linus är desto mer sur... ja, han ska nu vara vaken till 11, äta och sedan sova för att från 14 vara vaken till nattning... måste få ordning på tiderna. Fattar inte hur vi ska orka träna och så annars.. ja, ego vi är, men får inte vi träna och må bra så blir vi inte bättre föräldrar kan jag lova... 

Av Bergman - 1 augusti 2009 19:01

Snart förklarar jag köket förlorat och tvingar familjen att dra sig bakåt i lägenheten, tror inte vi klarar av att hålla stånd mycket längre...


De är överallt! Jag har gjort allt, ALLT! Tar dock emot tips om någon har något på lut.


Det vi har gjort är följande:

  • lagt all frukt och grönt i kylen.
  • hällt kokhett vatten i slasken (flera gånger)
  • satt ut skålar, fat och flaskor med olika lösningar:
- 1 del ättiksprit, 1 del saft, 1 del vatten och en droppe diskmedel
- 2 delar vinäger, 1 del sirap och en droppe diskmedel
- läsk och en droppe diskmedel
  • slagit dem med flugsmällare så fort vi får chansen
  • allt frukt-/grönskaksskal lägg först i en påse som knyts igen innan den läggs i soporna 


Ja, jag tror det var allt. Alla grönsaker och frukter ligger fortfarande kvar i kylen och skålar och fat står kvar. Alltså det är såååå äckligt.


Har även kolla blomkrukor om någon blomma mot förmodan skulle vara för blöt eller om det finns vatten i någon kruka men icke sa nicke.


Som sagt... har du något revolutionerande tips, tveka inte, kommentera på! Överväger att göra en bomb av klorin och låta den explodera i köket för att sterilisera allt.


Inte nog med att de är äckliga, de sitter och äcklar sig oxå, skapar massa nya små vidriga bananflugor. Snuskflugor, ingen skam i kroppen. Ja, man skulle kunna säga att det pågår en orgie i köket, en orgie vi inte direkt vill ha i vårt kök!  Tänk på barnen för guds skull!!!


Har även testat Steffes tips om att kräva dem på hyra men måste säga att de är lätt anarkistiska av sig...


DÖD ÅT BANANFLUGAN!!!

Av Bergman - 1 augusti 2009 18:55

Idag har jag lyckats sytt gardiner, två örngott och ett påslakan. Har även satt in flera foton i Linus album. Ja och så har jag lagat mat till Linus. Satt och sydde i godan ro och hörde hur Linus höll på med CD-skivorna, men det lät inte så värst mycket, dock var det värre än det såg ut:



Uppenbarligen tyckte sonen att vi inte hade sån bra ordning och är ju bra att han kan bistå då tycker jag...


Imorgon ska jag lära honom städa upp efter sig själv!!!


Ska pyssla vidare tror jag, eller så tar jag och tränar...


Av Bergman - 1 augusti 2009 13:06

Försöker få ordning på Linus sovning så idag fick han vara vaken heeeela förmiddagen. Gick bra. Sedan lurre och sova. Somnade väldigt fort. :)



Men hur sover han som? Ja, ser ut som han är vaken, lyckades vakna till precis innan jag knäppte, men lade honom sedan "rätt" och så somnade sötungen om.


Själv pysslar jag hur mycket som helst. Sytt örngottet som syns på bilden ovan, så nu har jag matchande påslakan och örngott. Ska sy klart Linus gardiner och underlakan men är rädd att han vaknar om jag syr så jag gör hans album istället.


Ska återgå till klippande och klistrande...

Presentation

Omröstning

Vars ska vi bo?
 Härnta
 Sundsvall

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards