Direktlänk till inlägg 4 augusti 2012

Multipremiär!

Av Bergman - 4 augusti 2012 16:21

Idag var det dags för Höga Kusten marathon. Jag brukar springa halvmaran men kände mig inte sugen på att mala banan två varv så jag valde Multi singel istället; 20 km cykling (asfalt, grus, bred stig, smal stig), 500m simning, 8 km löpning.

Springa kan jag, simma kan jag, men cykla i skogen, njae. Var ut igår för att testa den gamla herken lite (10 år gammal, köpt för typ 2 papp på lågpriskedja å väger 25 kilo, minst, rostig å dan..).

Tävlingsdan: kom iväg 30 min sent, efter hk-bron tändes oljelampan. Jim ryckte ut och hjälpte oss nödställda. Full gas mot tävlingen! Har ju aldrig gjort något sånt här så jag ville vara ute i god tid. Rullar in med min orangea fara och ser alla proffs! Haha! Nåja, intalade mig att materialet bara är just material, det är kroppen som ska göra jobbet.

Tejpa karta (japp det är ol-inslag och man får en SI-pinne), fixa nummerlapp, fundera på upplägg...

Ställde mig relativt långt fram, i mitten. Starten gick, tog det lugnt, var mycket uppför! Asfalt, grus å sen stig! Gick oväntat bra i skogen, det var på grus å asfalt jag tappade. Trots att jag trampade vad jag hade rullade folk förbi mig, skyller på cykeln! Var läskigt i skogen, var lite rädd men blundade med ena ögat och hoppades det skulle gå bra.

Lämna cykel, på med flytväst och så joggade jag lugnt till simningen. Fått rådet att springa lugnt efter cyklingen och lydde det rådet. På bryggan tvekade jag. Skulle man verkligen hoppa i vattnet? Hur kallt var det? Nåja, hopp i å simsimsim. Gick oväntat bra trots skorna. Upp på land, springa obanat i skogen, stämpla, tillbaka å hopp i vattnet. Springa och lämna flytväst och sen sista delen, löpning.

Började lugnt och beskedligt. Först asfalt men snart drog man ut i skogen. Blöt och halkig skogsstig och jag med rosa asfaltskor! Inte bra! Halkade runt som en trasa och tassade sjukt försiktigt nerför. Svor över skovalet eftersom det hindrade mig grymt i löpningen. Irriterade mig även på långsamma gubbar som inte flyttade på sig, trots att jag var snabbare! Fick halka ut i skogen för att ta mig om och ramlade självklart! Grymt störigt!

Spurtade till slut i mål! Fick höra att jag låg fyra och trots att jag klarat målsättningen med bravur kunde jag inte bli av med känslan av besvikelse över att missa pallen. Gick och duscha och kollade sedan resultatet, 3:a! Jiho! Å inte långt efter heller! Hade kanske kommit två med andra skor, men, men... Var ju första multin och med tanke på min cykelovana är jag impad av mig själv! 20 km i kuperad terräng med en gammal, rostig och tung cykel... Hehe... Är inte materialet som avgör!

Priset då? En heldags kajakhyra med alla tillbehör i Bönhamn! Kan tillägga att brorsan frågade om vi skulle dra dit och paddla lite så sent som igår! Haha... Fan va najs!!!

Rekommenderar verkligen ALLA att test multi! Finns singel, par och mix som klasser! Kanonkul! Dock kunde kartan vara bättre, höll på att springa fel, trots att kartläsning är min grej! :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bergman - 29 september 2012 23:04

Idag var det dags för det 48:e Lidingöloppet. Jag hade ingen önskan att återuppleva förra årets kaos då jag knappt hann till start så vi åkte ner på fredagen hela familjen och roade oss med att åka tunnelbana, besöka sci-fibutiken, BR leksaker och Bu...

Av Bergman - 13 september 2012 08:42

Ja, är hur synd som helst om mig! Jag är förkyld! Överväger amputation av allt ovanför axlarna eftersom det är där det smärtar och värker. Jag måste bli frisk nu! Så jävla otajmat! Nästa helg är det medel och stafett-SM och helgen efter det Liding...

Av Bergman - 5 september 2012 06:53

Jag känner vemod.   Jag har gått 6 år på Nylands skola och den erbjuder en unik miljö! Det är så otroligt tråkigt att inte någon startar friskola där, eller att man utnyttjat miljön ännu mer. Skolan ligger efter en liten grusväg, granne med en bo...

Av Bergman - 12 augusti 2012 11:47

Först var jag skitglad över att jag fått en plats i dey fulltecknade loppet. Men, sen kom sommaren och förkylningen! Och tröttheten! Två träningspass på tre veckor, sen fem intensiva dagar på oringen. Därefter 4 pass på två veckor som sista uppladdni...

Av Bergman - 29 juni 2012 06:37

Min kropp beter sig inte riktigt som jag vill. Den är trött, seg och allt går tungt. I onsdags var det korta intervaller, 5*200m i två set. Att jag springer denna sträcka på samma tid som eliten springer 400m tänker jag inte gräva ner mig över. Maxte...

Presentation

Omröstning

Vars ska vi bo?
 Härnta
 Sundsvall

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Präktig småbarnsmor med Blogkeen
Följ Präktig småbarnsmor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se