Direktlänk till inlägg 12 augusti 2012

Fjällmarathon

Av Bergman - 12 augusti 2012 11:47

Först var jag skitglad över att jag fått en plats i dey fulltecknade loppet. Men, sen kom sommaren och förkylningen! Och tröttheten! Två träningspass på tre veckor, sen fem intensiva dagar på oringen. Därefter 4 pass på två veckor som sista uppladdning inför maran. Osäkerhet på formen? Ja!

På grund av detta blev målsättningen njutning! Jag skulle ta mig runt utan att förta mig och försöka njuta av upplevelsen.

Sagt och gjort. Började med första misstaget. Ställde mig i fållan 5-6 timmar. Började lugnt och sansat efter grusväg och bred skogsväg. Vi vek av ut i skogen och det blev blött, stenigt och rötter. När första motlutet kom började alla gå! Fatta va stum man blir av det? Då började mitt bökande förbi på den smala stigen och onödigt mycket energi gick åt. Men jag springer hellre i samma lugna tempo än gå/springa/lunka om vartannat.

Nåja, passerade första mat och dryckkontrollen men nöjde mig med lite sportdryck. Halkade vidare i geggan (ja, det var riktigt blött) och började bli rejält låg. Äntligen, vid ca 28 km kom nästa matstation och vad jag åt! Banan, två kanelbullar, två koppar kaffe, sportdryck, energikaka, salt bröd och godis! Om jag fick håll? Näe, allt gick ut i kroppen bums! Stod där länge, tappade en placering där, men jag behövde det...

Nu började resan upp mot Ottfjället. Jag gick mycket, men där det blev lite flackare lunkade jag försiktigt. Jag hade inte mer bråttom än att mobilen åkte fram för att fota, dela med mig av vyerna till maken och på fejjan. :)

Väl uppe på fjället kom sista kontrollen. Då blev det coca-cola, chokladboll å godis. Ja, har jag betalat 900 spänn tänker jag göra mitt yttersta för att käka upp dem! :)

Nu började färden nedåt, 10 km kvar och känslan av att jag skulle klara mitt mål, att ta mig runt, blev allt starkare! nu började energin sprudla lite mer, tack vare allt jag åt vid andra kontrollen. Det var en brant, hal och mycket stenig och eländig resa ner och farten var grymt låg. Halvvägs insåg jag att jag kommer att klara det, och vad händer då? Trampar snett och "knäck" låter det i foten. Ja, eller så tar jag mig inte ner...

Jag övervägde om jag skulle försöka få av mig skon och linda foten eller hoppas att det skulle gå över. Jag drog ner på tempot och chansade på det sistnämnda.

Lite lätt haltande tog jag mig äntligen i mål! Sjukt nöjd även om jag inte kan låta bli att gräma mig över att klockan tickade 7 min över 5 timmar. Vann gjorde Billstam på 4:19 å suveräna Sussie var tvåa på 4:26. Alltså var jag bara knappt 50 min efter! Haha... En niondeplats är inte fel det heller och jag är nöjd med tanke på mitt utgångsläge.

I mål åt jag ännu mer. Bullar, macka, godis, saft.... Idag mår jag som en överkörd grävling och rör mig i ultrarapid, men jag är lycklig och stolt. Vi börjar redan planera för nästa år för det här vill jag testa igen!

Så, vill du lufsa i fjällen i en härlig gemenskap, få äta hejdlöst med bullar och godis och utmana dig själv och din kropp till det yttersta, spring Fjällmarathon i Vålådalen!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bergman - 29 september 2012 23:04

Idag var det dags för det 48:e Lidingöloppet. Jag hade ingen önskan att återuppleva förra årets kaos då jag knappt hann till start så vi åkte ner på fredagen hela familjen och roade oss med att åka tunnelbana, besöka sci-fibutiken, BR leksaker och Bu...

Av Bergman - 13 september 2012 08:42

Ja, är hur synd som helst om mig! Jag är förkyld! Överväger amputation av allt ovanför axlarna eftersom det är där det smärtar och värker. Jag måste bli frisk nu! Så jävla otajmat! Nästa helg är det medel och stafett-SM och helgen efter det Liding...

Av Bergman - 5 september 2012 06:53

Jag känner vemod.   Jag har gått 6 år på Nylands skola och den erbjuder en unik miljö! Det är så otroligt tråkigt att inte någon startar friskola där, eller att man utnyttjat miljön ännu mer. Skolan ligger efter en liten grusväg, granne med en bo...

Av Bergman - 4 augusti 2012 16:21

Idag var det dags för Höga Kusten marathon. Jag brukar springa halvmaran men kände mig inte sugen på att mala banan två varv så jag valde Multi singel istället; 20 km cykling (asfalt, grus, bred stig, smal stig), 500m simning, 8 km löpning. Spring...

Av Bergman - 29 juni 2012 06:37

Min kropp beter sig inte riktigt som jag vill. Den är trött, seg och allt går tungt. I onsdags var det korta intervaller, 5*200m i två set. Att jag springer denna sträcka på samma tid som eliten springer 400m tänker jag inte gräva ner mig över. Maxte...

Presentation

Omröstning

Vars ska vi bo?
 Härnta
 Sundsvall

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Präktig småbarnsmor med Blogkeen
Följ Präktig småbarnsmor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se