Direktlänk till inlägg 29 september 2012

Lidingöloppet!

Av Bergman - 29 september 2012 23:04

Idag var det dags för det 48:e Lidingöloppet. Jag hade ingen önskan att återuppleva förra årets kaos då jag knappt hann till start så vi åkte ner på fredagen hela familjen och roade oss med att åka tunnelbana, besöka sci-fibutiken, BR leksaker och Buttericks=glad Linus. Den första butiken gjorde även Mathias glad. :)

Efter det största frukostintag jag någonsin lyckats med rullade vi från Scandic i Alvik ut till Lidingö, utan fadäser! Det finns gott om parkering och trafiken brukar oftast flyta bra, så även nu. Hämta ut nummerlapp, fundera på klädval och jogg till start.

Jag var inställd på att få gå lite och med tanke på sval vind och risk för regn valde jag supertröja och Öbackalinnet. Det sistnämnda tog jag på mig bakåfram. Tyckte det stramade i halsen och med tre minuter kvar till start upptäckte jag det. Vände det rätt medan jag högt skrattade åt mig själv. Haha...

Efter en veckas regn var det en blöt i h mjuk bana att vänta, inte något som stör mig som orienterare så värst men syns att andra löpare kan tycka det är besvärande. Nåja. Startade i 1B, samtidigt som 1 och 1C, myyycket folk. Försökte hålla mig på min kant, till höger och bufflade inte alls, dock stressar de flesta iväg men lärde mig sist att 3 mil ger tid att springa fort. Är bökigt att starta i 1B, många runt omkring och det större, hungriga 1C som kommer stormande. Trångt blev det när vi lämnade det blöta gärdet bakom oss och det blev slirig skogsstig där max 3 kan trängas i bredd. De framför höjde ena armen med jämna mellanrum, fattade först inte varför. Hade jag missat någon skylt att vi skulle vinka? Kom snart på att det var för att varna bakomvarande att det tog stopp längre fram. Haha, dagens andra skratt. :)

Vid ca 5 km kommer första vätskan och då började det lätta upp. På väg dit hade det känts som hela startfältet passerat mig, men jag kände mig inte stressad. Jag lufsade på i lagom tempo. Första km hade gått på 6 min såg jag i efterhand och det vad det jag hade haft som målsättning i början, 6 min/km men helst under 3 timmar. Någonstans hoppades jag på under 2.38; silvertiden, annars blir det bronsmedalj. Blev lite förvånad när jag kolla GPS-klockan å såg att jag malde på i 4.40-tempo i lätt motlut. Övervägde att sakta ner men det kändes så bra i kroppen så varför?

Tempot jag höll var utan att flåsa, klart det flåsades i uppförsbackarna, men där blev oxå farten lägre eftersom kroppen sa att så ville den ha det. De branta nerförsbackarna gav inte den extraskjuts och vilan de brukar eftersom kroppen och huvudet sa nej, i gengäld slapp jag kramkänsla i låren. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag passerade punkten där väggen kom ifjol, men kände inte en tillstymmelse av det iår!

Jag funderade på sista milen, hur mycket skulle jag få gå? Abborbacken matade jag med enkelhet uppför, likaså Karins backe! Vid 4 km kvar kollade jag klockan och insåg att jag skulle klara silvertiden om jag inte klappade totalt. Ungefär då kom den mentala tröttheten, den som är nöjd på att nöta skor. Den som inte förstår varför man håller på med sånt där. Varför, när man kan ligga i soffan å käka chips? Men då klev kroppen in och sa att det här klarar du ju lätt! Det började även stänka från himlen och det var uppfriskande!

En kilometer i taget och plötsligt tornade upploppets upp sig framför mig! Med ett brett leende såg jag hur klockan tickade in på 2.34.05 när jag passerade mållinjen och fick min silvermedalj! Blåbärssoppan, bullarna och bananerna smakade finfint! I mål väntade mina två hjältar! Att de pallar vänta på mig medan jag är ute på sånna hära upptåg, ja att de ens vill följa med är ibland för mig ett mysterium! Men jag är tacksam och glad för att de finns där och hänger med!

30 km på 2.34.05 Denna gång fick jag njuta av banan på ett helt nytt sätt! Förut har man haft smärta att kämpa mot, nu var det inget sånt! Eller, jo, känner av den vanliga löparvärken jag brukar ha; stelhet i ena höften, smärta i skinkor och lår och öm under fötterna, men annars inget. Kostade på mig att gå vid vätskekontrollerna där jag drack både sportdryck och vatten, dock inte vid de två sista eftersom jag då skulle måsta hitta en toa! :)

Jag är oförskämt pigg, lite stel här och där, men körde från Gävle och hem och det har jag inte pallat tidigare år!

Under hela loppet tänkte jag på kommande säsong och hur kul det är att hålla på med det här! Jag funderar på om jag vill bevisa något eller varför jag utsätter mig för detta i det tillstånd jag är. Jag är inte sjuk så varför inte? Jag är pigg, mår bra och ja, jag vill nog bevisa nått...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bergman - 13 september 2012 08:42

Ja, är hur synd som helst om mig! Jag är förkyld! Överväger amputation av allt ovanför axlarna eftersom det är där det smärtar och värker. Jag måste bli frisk nu! Så jävla otajmat! Nästa helg är det medel och stafett-SM och helgen efter det Liding...

Av Bergman - 5 september 2012 06:53

Jag känner vemod.   Jag har gått 6 år på Nylands skola och den erbjuder en unik miljö! Det är så otroligt tråkigt att inte någon startar friskola där, eller att man utnyttjat miljön ännu mer. Skolan ligger efter en liten grusväg, granne med en bo...

Av Bergman - 12 augusti 2012 11:47

Först var jag skitglad över att jag fått en plats i dey fulltecknade loppet. Men, sen kom sommaren och förkylningen! Och tröttheten! Två träningspass på tre veckor, sen fem intensiva dagar på oringen. Därefter 4 pass på två veckor som sista uppladdni...

Av Bergman - 4 augusti 2012 16:21

Idag var det dags för Höga Kusten marathon. Jag brukar springa halvmaran men kände mig inte sugen på att mala banan två varv så jag valde Multi singel istället; 20 km cykling (asfalt, grus, bred stig, smal stig), 500m simning, 8 km löpning. Spring...

Av Bergman - 29 juni 2012 06:37

Min kropp beter sig inte riktigt som jag vill. Den är trött, seg och allt går tungt. I onsdags var det korta intervaller, 5*200m i två set. Att jag springer denna sträcka på samma tid som eliten springer 400m tänker jag inte gräva ner mig över. Maxte...

Presentation

Omröstning

Vars ska vi bo?
 Härnta
 Sundsvall

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Präktig småbarnsmor med Blogkeen
Följ Präktig småbarnsmor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se